iPad onderwijs

ICT als hulpmiddel bij het leren, elke leerling een eigen device

iPads

CSW heeft vijf jaar geleden gekozen voor het inzetten van de iPad als eigen device. Wij hebben destijds gekozen voor de iPad, omdat de iPad een geweldig en betrouwbaar middel is om op een eigentijdse wijze les te geven. En daarmee sluiten we helemaal aan bij de wereld van nu. Een wereld waarin ict meer en meer geïntegreerd wordt in ons dagelijks leven en waar wij allemaal goed mee om moeten kunnen gaan. De iPad wordt op alle afdelingen van CSW minimaal de eerste drie leerjaren gebruikt. Na deze drie jaar kan er gekozen worden om met de iPad te blijven werken of een nieuwe iPad of een eigen device (laptop/chromebook) aan te schaffen dat (beter) aansluit bij de mogelijke vervolgopleiding.

Waarom werken met een iPad?  De mogelijkheden op een rij.

• de digitale leermiddelen zijn interactief, d.w.z. leerlingen kunnen online opdrachten maken en nakijken, (instructie)filmpjes bekijken en online samenwerken.
  • lessen zijn interactiever, leerlingen zijn meer betrokken bij de lesinhoud.
  • docenten kunnen met behulp van ict makkelijker differentiëren en dus beter rekening houden met verschillen tussen de leerlingen.
  • de leerlingen verwerken de leerstof op maat.
  • Docenten kunnen de voortgang van leerlingen makkelijker volgen.
  • (bijna) al het lesmateriaal, inclusief ondersteunende apps staan op de iPad, dus geen zware boekentas meer.
  • studieplanner, huiswerk, cijfers en rooster staan op de iPad.
  • leerlingen met dyslexie kunnen teksten vergroten en zelfs laten voorlezen.
  • online (leren) samenwerken aan schoolwerk, onder andere via Office 365.
  • begeleidingsmogelijkheden ouders/docenten met behulp van Zuludesk.

Zuludesk

De ZuluDesk Parent app/webtool is speciaal ontworpen voor ouders. Wanneer uw zoon of dochter huiswerk moet maken op een iPad, is het goed mogelijk dat hij of zij wordt afgeleid door sociale media, berichten of spelletjes. Met ZuluDesk Parent heeft u de mogelijkheid om een aantal zaken op de iPad te reguleren. Bijvoorbeeld de iPad in een bepaalde app "vast te zetten" en/of de notificaties op "uit" te zetten. Veel minder afleiding dus!

Elke leerling een iPad: hoe werkt het?

Voor een optimale ondersteuning van het onderwijsproces beheert CSW de iPads van de leerlingen in onze MDM (mobile device management) omgeving. Via dit MDM  worden op de iPads van de leerlingen onder andere profielen voor de wifi netwerken en Zuludesk voor ouders en docenten ingesteld, maar ook apps (voor)geïnstalleerd. Daarnaast kunnen wij via dit MDM sneller en beter ondersteuning bieden bij eventuele problemen met de iPad.

Een voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de iPads voorzien zijn van een zogenaamd DEP profiel van Apple. (DEP=Device Enrollment Program). DEP wordt alleen geïnstalleerd op iPads die geleverd worden door en aan organisaties die daarvoor toestemming hebben gekregen van Apple.

Particuliere consumenten kunnen GEEN iPad met "DEP" aanschaffen. Dit is ook de reden dat wij NIET kunnen toestaan dat leerlingen (in de onderbouw) een zelf aangeschafte iPad meenemen naar school.

De aanschaf van de iPad dient dan ook te verlopen via een Apple Authorised Reseller en CSW maakt hiervoor gebruik van de diensten van Smart2Scool.
 Om de aanschaf van een iPad (voorzien van DEP) zo aantrekkelijk en concurrerend mogelijk te maken zetten wij de gerealiseerde inkoopkortingen op de iPad, verzekering en hoes volledig in voor het verlagen van de aanschafwaarde. Op deze manier kunnen wij u absoluut een scherpe prijs aanbieden. Ook is er de mogelijkheid om in 12 of 24 maanden te betalen.

Wij zijn als school van mening dat de kosten voor de iPad geen drempel mogen vormen om voor CSW te kiezen. Mochten de kosten een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen met de afdelingsleider van uw kind.

U schaft de iPad, iPadhoes en eventuele verzekering aan via de webshop van Smart2Scool. Deze vindt u in CSWinkel.

Schade iPad melden

Als de iPad inclusief verzekering via Smart2scool is aangeschaft dient u de schade te melden via deze link.