CSW Bestevaêr MAVO

De MAVO is een theoretische opleiding. Je krijgt les in de theorievakken Nederlands, Engels, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuur/scheikunde, Frans en levensbeschouwing. In klas 2 komen daar nog Duits en economie bij. Na klas 2 kies je een vakkenpakket. Om die keuze goed te kunnen maken, zorgen wij voor goede begeleiding. Je mentor of LOB docent voert bijvoorbeeld LOB gesprekken met je. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. 

De ervaringen die je opdoet bij de Talent Specials en andere activiteiten helpen natuurlijk ook mee bij het krijgen van een beeld van je eigen interesses en vaardigheden. In klas 2 krijg je elke week LOB les. Daarin maak je kennis met alle opleidingsmogelijkheden en ontdek je welke keuzes passen bij jouw beroepsbeeld. Samen gaat het ons zeker lukken om een vakkenpakket en richting te kiezen die bij jou past!

In klas 3 ga je verder met het vakkenpakket waarvoor je gekozen hebt. Je kiest in leerjaar 3 in elk geval een praktijkvak. Op CSW Bestevaêr kun je kiezen uit de richtingen:

  • MAVO Sport, waarbij je gym als examenvak hebt.
  • MAVO Kunst, waarbij je tekenen als examenvak hebt.
  • MAVO Praktijk, waarbij je een praktisch vak volgt.

Ook kun je een XL route kiezen, waarbij je een extra vak volgt. In klas 4 kies je je definitieve examenpakket.