CSW Bestevaêr Talent Specials

Ontdek je talent en word wie je bent!

 

Dat is het motto van CSW. Op CSW Bestevaêr vullen we dat onder meer in met de Talent Specials. Je kunt op Bestevaêr kiezen uit vijf Talent Specials:

 

Talent Special Sport 

De Talent Special Sport betekent natuurlijk lekker bewegen. We proberen je extra uit te dagen en gaan daarbij verder dan de gewone gymlessen. Je leert nieuwe sporten kennen en bekende sporten beoefen je op een hoger niveau. We gaan op pad op het uitdagende mountainbike parcours naast de school of skeeleren rondom de school. Er is ook aandacht voor de theorie rondom beweging. Tenslotte leer je zelf wedstrijden te leiden of te begeleiden. 

Talent Special Kunst & Cultuur

Bij de Talent Special Kunst & Cultuur werk je aan het ontwikkelen van jouw creatieve kant en wordt gewerkt met diverse beeldende technieken, bijvoorbeeld tekenen of ontwerpen in 3D, werken met papier, stof, klei of textiel. Naast beeldende werkstukken is er bij deze Talent Special ook ruimte voor muziek. We hebben alle instrumenten in huis om iets moois te maken. En als je echt muzikaal bent, is er de schoolband om samen muziek te maken.

Talent Special Culinair

Koken en proeven. Dat is natuurlijk een onderdeel van de Talent Special Culinair. Maar dat is lang niet alles.  Welke smaken passen bij elkaar? Welke bereidingswijzen zijn er? Hoe snij je met echte koksmessen?Hoe dien je het eten netjes op? Hoe kun je de tafel netjes dekken? Wat is gastvrijheid? Hoe ga je hygiënisch te werk?. Het maakt allemaal onderdeel uit van deze Talent Special. En soms komt er rekenen bij kijken, om van een recept voor vier personen en recept voor zes personen te maken.

Talent Special Techniek & Design

Bij heel veel dingen om je heen denk je eigenlijk niet na: Ze zijn er gewoon en je gebruikt ze als je ze nodig hebt. Vaak weet je niet eens dat je met techniek bezig bent. Je doet het licht aan, je kijkt tv, je gebruikt warm water: allemaal techniek. Bij de Talent Speical Techniek & Design gaan we dingen ontwerpen en maken. Soms met de computer, soms met je handen. Voor jongens én voor meiden. Je leert ook de theorie die nodig is om iets goed te maken. Welke verbinding heb je nodig om een stevig tafeltje te maken? Hoe gebruik je het hefboomprincipe in een werkstuk? 

Talent Special Toneel

Eigenlijk spelen we allemaal weleens toneel. Zomaar voor de lol, of stiekem voor de spiegel. Op school of met vrienden tijdens een feestje. Zonder het te weten zijn we af en toe al toneelspelers. Deze talent-special geeft je de kans om even héél iemand anders te worden, je uit te leven met jezelf en in samenwerking met anderen.
Tijdens deze lessen zullen we werken aan lichaamshouding, aan je stem en hoe je verschillende emoties tot uitdrukking brengt. Maar het allerbelangrijkste neem je zelf mee: fantasie, durf en plezier.
 

Voordat je op school komt, laten we je al kennis maken met deze Talent Specials. Je kiest er twee uit, waar je het eerste jaar mee aan de slag gaat. Na het eerste jaar kies je voor één Talent Special. Als blijkt dat je echt talent hebt in een bepaalde richting of  het echt leuk vindt om met een Talent bezig te zijn, kan je in de bovenbouw daarmee verder gaan.