Leerlingen afdeling vrijeschool creatief gestart.

In augustus ’17 zijn de leerlingen uit de eerste en tweede klas van de afdeling vrijeschool weer goed en enthousiast gestart.

 

In de 1ste klas heeft bij de periode Nederlands-poëzie vele treffende gedichten gemaakt (we grebruiken steeds het woord 'prachtig').  De leerlingen hebben prachtige gedichten gemaakt en zij hebben de dichter in hun hart aangesproken.

Ook zijn zij naar de sterrenwacht geweest tijdens de periode sterrenkunde. Ze hebben hun opkomende- of ondergaande zon kleurig in een opdracht verwerkt.

 

In de 2de klas werd bij de periode biologie onder andere het skelet bekeken. Daarbij  werd het vraagstuk opgelost hoe een bot verandert nadat het twee dagen in zoutzuur heeft gelegen. Ook hebben ze ontdekt of je ‘op je kop nu wel of niet kunt drinken’.

Bij de periode aardrijkskunde-culturele antropologie  hebben de leerlingen een gedegen werkstuk gemaakt over een andere cultuur. 

Bij de textiellessen zijn ze begonnen met het maken van hun eigen tas.

Ook zijn de toneellessen gestart. Daar gaan zij de rest van het schooljaar mee door en aan het einde van het schooljaar wordt er een mooi toneelstuk op de planken gezet.

 

Bekijk hier de foto's.