VMBO BK Bestevaêr

VMBO basis/kader klas

 

In de VMBO-bk klas, doen we alles net even anders dan in de andere klassen. Zo heeft elke bk-klas zoveel mogelijk les in een vast lokaal. In dat lokaal heb je de meeste van jouw theorie uren. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid. We werken in de bk-klas met minder verschillende docenten. Om de structuur helder te houden, werken we met een weektaak in SOM. Daardoor is er een helder overzicht van het maak- en leerwerk, dat elke vrijdag door de mentor gecontroleerd wordt. Is de weektaak op vrijdag niet af, dan kom je op maandag het eerste uur op school om te laten zien dat het in het weekend is afgemaakt. Er wordt in de les overigens voldoende tijd gegeven om werk op school te maken.

In de bk-klas begin je op het niveau VMBO basis of op VMBO kader, afhankelijk van het advies van de basisschool. Als voor een vak blijkt dat je meer aankan, dan bieden we dit vak op VMBO kader niveau aan. Dat gebeurt allemaal binnen dezelfde klas.

Een ander verschil met de MAVO en HAVO-klassen is dat een VMBO-bk klas meer praktijkuren heeft. Naast de Talent Specials heb je in klas 1 en 2 minimaal vier uur in de week extra praktijk. In totaal heb je in de bk- klassen 8 uur praktijk per week.