Richtingen die je op CSW Toorop kunt volgen

 

VMBO BK

VMBO is Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (basis en kader). Na twee jaar onderbouw VMBObk kies je, afhankelijk van het niveau waarop je de vakken hebt gevolgd, voor de basisberoepsgerichte- of kaderberoepsgerichte leerweg. In de bovenbouw kies je voor het programma Dienstverlening & Producten (D&P) of voor het Techniekprogramma Produceren, Installeren en Energie (PIE).

Dienstverlening & Producten (D&P)

Met het afwisselende en veelzijdige programma D&P bereid je je voor op allerlei beroepen in de dienstverlenende of de commerciële sector. Je werkt in de keuken en in het technieklokaal. Je organiseert activiteiten en werkt met de computer. Je doet veel activiteiten buiten school. Je ontwikkelt belangrijke algemene beroepsvaardigheden als zelfstandigheid, creativiteit, samenwerken, initiatief nemen, promoten en verkopen.

Daarnaast maak je een keuze uit veel verschillende keuzevakken op het gebied van Ondernemen, Techniek, Design, Verzorging, Facilitair en Welzijn of ICT.

Produceren, Installeren en Energie

Met het programma PIE bereid je je voor op veel beroepen in de techniek. Je ontwerpt en maakt producten, je leert hoe je verschillende materialen kunt bewerken en verbinden, je doet installatietechniek en je bent bezig met automatiseren en besturen. Daarnaast kan je verschillende keuzevakken volgen, zowel binnen als buiten de techniek. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naast alle techniekonderdelen ook een module Commercieel te volgen om je zo voor te bereiden op een toekomst als ZZPer. 

Zorg & Welzijn

Sinds dit jaar hebben we ook weer het programma Zorg & Welzijn om voor te kiezen. Meer informatie volgt z.s.m..