HAVO

De HAVO-coachklas

 

Als het nog niet helemaal duidelijk is wat het beste bij je past, MAVO of HAVO, kies dan voor de HAVO-coachklas. Je krijgt les op HAVO-niveau en deze brugklas biedt jou de mogelijkheid om rustig te ondekken waar jij het beste op je plek bent. Daarbij krijg je extra ondersteuning. Wordt het MAVO? Dan blijf je gewoon in hetzelfde gebouw.

 

De HAVO/VWO-klas

In de HAVO/VWO-klas zitten leerlingen met een HAVO- of een HAVO/VWO-advies. Voor de leerlingen met een HAVO/VWO-advies is het vaak niet duidelijk genoeg op welk niveau het best gestart kan worden: HAVO of VWO?  In dat geval is de HAVO/VWO-klas een goede keuze. Je krijgt in deze klas één jaar uitstel om te kiezen tussen HAVO of VWO. Het onderwijs in deze klas wordt op HAVO-niveau aangeboden. Natuurlijk krijg je ook in deze klas begeleiding  van een studiecoach hoe je op een goede manier leert. In de eerste twee lesperioden van het schooljaar wordt dat in het huiswerkuur geoefend. In vergelijking met de HAVO-coachklas wordt er van leerlingen meer zelfstandigheid gevraagd.

Voor leerlingen met een HAVO-advies, die de ambitie hebben om na de brugklas verder te gaan in het VWO/Atheneum, is de HAVO/VWO-klas een prima klas.

Aan het eind van het schooljaar is het duidelijk welk type onderwijs het best bij jou past: HAVO of VWO.