MAVO

MAVO

In de MAVO-klas zitten leerlingen met een MAVO/VMBO-b- een MAVO- of een MAVO/HAVO-advies.

Heb je een duidelijk MAVO-advies, dan word je in de MAVO-klas geplaatst. Heb je een gemengd advies dan is het vaak lastig kiezen welk start-niveau het beste voor je is. Heb je een MAVO/VMBO –bk advies dan wordt het MAVO of VMBO-bk brugklas. Heb je een MAVO/HAVO-advies dan wordt het de MAVO of HAVO-coachklas. Je meester of juf in groep 8 kan je hierbij helpen. Vraag er gewoon naar en bespreek met hen wat het beste bij jou past.

 

In het eerste leerjaar volg je met de hele klas lessen volgens een lesrooster. Je volgt vakken die je ook al kent van de basisschool zoals Nederlands (taal), Engels, wiskunde en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen. Daarnaast krijg je ook een paar nieuwe vakken zoals Frans en NASK. NASK bestaat uit natuurkunde en scheikunde, daar doe je bijvoorbeeld proefjes. In klas 2 krijg je ook Duits en economie.

 

Elke klas heeft een eigen mentor. De mentor is een leraar waar je gewoon les van krijgt én die ook mentorlessen geeft. Tijdens de mentorlessen leer je de klas goed kennen, bereid je samen leuke klassenactiviteiten voor en krijg je tips hoe je beter kunt leren. In klas 2 helpt je mentor je om een goed vakkenpakket te kiezen.

 

In mavo 3 en 4 ga je volop aan de slag met je vervolgopleiding. In klas 3 krijg je een nieuw vak, Diensten&Producten (D&P). Je gaat op bezoek bij het MBO (Middelbaar Beroeps Onderwijs) en een dagje stage lopen bij een bedrijf. Zo kijk je of MBO iets voor jou is. Wil je na MAVO 4 naar HAVO? Dat kan, kies dan voor MAVO-XL!

 

MAVO-XL

In dit programma volg je een aantal aansluitmodules voor de vakken wiskunde, economie en Nederlands. Je loopt stage op havo om een goede inschatting te maken of havo voor jou de beste vervolgstap is.

Aan het gebouw, de leerlingen en de docenten zal het niet liggen, die ken je inmiddels al! Op CSW zetten heel veel leerlingen de stap van MAVO naar HAVO. Onze MAVO is XL!