Bizzkidz 2017

Winnaars ‘Managers van het Jaar’ bekend!

Op zaterdag 8 april vond de finale plaats van de landelijke Bizzkidz Management Competitie.

Vanaf januari hebben duizenden leerlingen uit Nederland en België via www.bizzkidz.nl aan deze educatieve competitie deelgenomen. Zij vormden een managementteam en namen elke ronde online beslissingen voor hun fictieve onderneming.

Na de spannende voorrondes bleven uiteindelijk 14 finaleteams over, die bij het Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (www.dnb.nl/bezoekerscentrum) in Amsterdam waren uitgenodigd voor de spannende finaledag. Gedurende deze dag moesten zij het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in de zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainment games.

Uiteindelijk wisten de teams Kivebrian van het Assinklyceum uit Haaksbergen en Foppe JR van de Chr. Sg. Walcheren uit Middelburg in hun poules de eerste prijs in de wacht te slepen. Als klap op de vuurpijl kregen de 'Managers van het jaar 2017' een rondrit door Amsterdam in een exclusieve negen meter lange limousine.

De tweede prijzen gingen naar a-Pods van het Ostrea lyceum uit Goes en AMA van de Chr. Sg. Walcheren uit Middelburg. De derde prijzen waren voor Its earphones van het Aventus uit Deventer en OG Budz van het Almere College uit Dronten.

Bizzkidz.nl is een serious game ter bevordering van ondernemerschap in het onderwijs en wordt georganiseerd door BitPress Educatie (www.bitpress.nl).