CSW 24 uur in actie voor Ambon!

Wat een feest.. met meer dan 100 leerlingen een nachtje op school!
Om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg in Ambon werden de leerlingen uit klas 1 en 2 uitgedaagd om 24 uur lang niets te eten en zich daarvoor te laten sponsoren.
Een hele uitdaging..24 uur is best lang!
Op vrijdagmorgen (heel vroeg!) werd de leerlingen een gemeenschappelijk ontbijt in de aula aangeboden. Er ontstond zo gelijk een mooi gevoel van saamhorigheid.
Om kwart voor zeven stonden al 2 leerlingen van het organisatieteam klaar om te komen helpen. Het ontbijt werd aangeboden door Catermaat, het bedrijf dat onze schoolkantine runt.
Om 8 uur startte de actie echt.. en mochten de leerlingen alleen nog maar drinken. Voor drinken werd de hele dag gezorgd in de aula: water met limoen of munttakje, of allerlei soorten thee.

Na de lessen gingen de leerlingen naar huis, en rond half zes kwamen de 14 leerlingen van het organisatieteam. Tien minuten later stapten de eerste deelnemers al binnen. Ze kozen hun eigen jongens- of meisjesslaaplokalen en legden de slaapmatjes, kussens slaapzakken enz. alvast klaar.
Op de activiteitenlijst kon iedereen 4 tijdsvakken aankruisen met een keuze uit: lasergamen, karaoke, muziek, Kahoot, spelen en dans, 3 verschillende crea-activiteiten en niet te vergeten de Virtual Reality bril.
Aansluitend, zo rond een uur of 11 maakten we een nachtwandeling; heel afwisselend aan de rand van Middelburg, door het park, wat straatjes door de wijk en over het Bolwerk terug: toch samen zo’n vier kilometer!
Het was toen de bedoeling dat iedereen ging slapen.. voorspelbaar natuurlijk dat dit voor de aanwezige leiding een leuke uitdaging was. Wat is er leuker dan juist NIET te gaan slapen, en kijken of het lukt om uit de lokalen te "ontsnappen"..
Na een -dus- korte nacht stond om 8 uur weer een heerlijk ontbijt klaar, geheel aangeboden door de Lidl Paauwenburg, op initiatief van een moeder. Grote dank daarvoor!
En na het ontbijt gingen de leerlingen, toch wel met wat slaperige gezichten, op weg naar huis. Of ze veel hebben gehad aan hun zaterdag? Enige twijfel!

Al met een al een supergezellig dag/nacht, met superenthousiaste leerlingen en leiding.
Het comité van de organisatie sloeg steil achterover bij het horen van het opgehaalde bedrag..
Meer dan tienduizend euro!
Dank aan alle mensen die hebben meegewerkt om dit bedrag bij elkaar te verzamelen.

In het fotoalbum zijn een aantal foto's geplaatst!