Een kijkje bij de CSWinterspelen: 'Dit doorbreekt de sleur'

In de laatste week voor de voorjaarsvakantie organiseerde leerlingvereniging De Schim in samenwerking met CSW Van de Perre de CSWinterspelen. Tijdens dit 3-daagse evenement stond plezier centraal.

 

‘’Sommige leerlingen hebben al sinds de basisschool met corona te maken’’, duidde Aron van Sluijs het belang van de CSWinterspelen. ‘’Veel leerlingen kennen elkaar alleen van de schoolbanken. Het gala kon bijvoorbeeld wéér niet doorgaan. Echt zonde, want dit soort activiteiten zijn belangrijk voor de sociale ontwikkeling van leerlingen.’’ 

 

De docent bewegingsonderwijs is als begeleider betrokken bij De Schim en keek vrijdag tevreden toe hoe leerlingen uit verschillende onderbouwklassen met en tegen elkaar voetbalden en unihockey speelden. ‘’Je ziet het enthousiasme. Dit doorbreekt de dagelijkse sleur.’’

 

De CSWinterspelen vonden plaats op drie plekken: in het schoolgebouw, op het schoolplein en in sporthal De Sprong. Zie onderstaand overzicht voor de activiteiten per locatie.

 

Schoolgebouw
Diverse lokalen vormden afgelopen week ‘de spelletjesgang’. Hier werden vier spellen gespeeld: levend memory, bingo, party&co en een quiz. Het doel per klas? Zo veel mogelijk punten scoren om kans te maken op een mooie prijs. Daarnaast was de aula omgetoverd tot een lasergame arena en kreeg elke leerling een muntje om deze in te wisselen voor warme chocolademelk + een wafel/churros.

 

Schoolplein
Op het schoolplein stond een tent waarin silent disco werd georganiseerd. Maar wat is stille disco eigenlijk? Nou, dansen met een koptelefoon op! Iedereen kiest zijn eigen genre en bepaalt zelf het volume. Losgaan anno 2022!

 

De Sprong
In de sporthal konden de leerlingen kiezen tussen voetbal en unihockey en zich vervolgens in het zweet werken. Via een doordraaisysteem had elke ploeg steeds een andere tegenstander voor de neus.