Film by the Sea

Vrijdag 15 september brachten we voor het eerst met een flinke club leerlingen een bezoek aan het filmfestival Film by the Sea in Cinecity te Vlissingen.

Dit in het kader van onze nieuwe samenwerking met HZ Cult. 's Ochtends zagen alle tweede klassen (ruim 300 leerlingen) Mavo/Havo/Vwo de spannende film "Storm, letters van vuur" over de een drukker en zijn zoon in het 16e eeuwse Antwerpen die te maken krijgen met een brief van Maarten Luther, de Reformatie, de Inquisitie en de brandstapel. Een belangrijk stuk vaderlandse geschiedenis aangrijpend verfilmd.

's Middags bekeken de vierde klassen Havo en Vwo (zo'n 200 leerlingen) een film die tot nadenken aanzet: "The Circle", over een soort sociale media die zover gaat dat de privacy van de mens ernstig geschonden wordt en persoonlijke data zwaar misbruikt worden. Hopelijk zet het onze leerlingen tot kritisch denken aan over hoe ver je in de wereld moet willen gaan met alles van iedereen te kunnen zien en vast te leggen! Een prima dagje educatieve cultuur mogen we concluderen!

Er zullen de komende tijd meer activiteiten komen in samenwerking met HZ Cult.