Finale Artcadia, techniek- en kunstwedstrijd

Hanna Marteijn, Evi Kodde en Vivian Treurniet hebben tijdens de landelijke finale van Artcadia, een techniek- en kunst wedstrijd, de tweede plaats behaald met hun Tiny Garden!

De uitvinding van de meiden was geselecteerd uit ruim 400 inzendingen. Samen met nog 11 andere finalisten streden de deelnemers om een van de prijzen in het Evoluon in Eindhoven.

Het was een zinderend spannende finale!

De jury was ontzettend enthousiast over de uitvinding van de meiden. “ Briljant in z’n eenvoud en een goed doordacht ontwerp met aandacht voor ruimte en milieu” was het compliment. Ook was de jury gecharmeerd van het feit dat het een zeer toepasbaar idee is waarmee eigenlijk gelijk al kan worden gestart. Na een presentatie filmpje waarin werd uitgelegd hoe het idee van het 360 graden draaibare raam werd uitgelegd, volgde een interview met Ben Westenburger, architect bij Rothuizen Architecten in Middelburg. De uitdagende vraag van de meiden aan de architect was hoe een raam dat 360 graden moet kunnen worden gedraaid ook wind-en waterdicht kan worden gemaakt. 

Na het filmpje toonden de meiden uit VT2 A aan de hand van een toneelstuk aan hoe het raam in de praktijk werkt. Ze sloten af met een korte en krachtige presentatie van alle voordelen van de Tiny Garden. 

Als trotse bezitters van de tweede plaats en de bijbehorende Ultimate 3d printer, kijken de meiden en hun klasgenoten terug op een een geweldige dag!