Four Freedoms door het jaar heen auteursbezoek

Dalilla Hermans (1986), auteur en journalist, hield een indrukwekkend pleidooi tegen racisme en discriminatie in de aula van CSW Van de Perre, op dinsdagmorgen 5 oktober (zie fotocollage).

Het publiek bestond voornamelijk uit scholieren en een aantal docenten in het vierde leerjaar van de havo.

Het bezoek van de auteur vond plaats in het kader van Four Freedoms door het jaar heen. Rondom de vier vrijheden van Franklin D. Roosevelt is de Black Achievement Month (BAM) in oktober een van de evenementen. Op diverse middelbare scholen wordt een Literaire Tocht georganiseerd en Conny van der Meer was een van de organisatoren voor onze havo 4. Alle leerlingen kregen een van Hermans’ literaire werken: Zero.

Dalilla Hermans werd geboren in Rwanda en geadopteerd door Europese ouders. Ze is opgegroeid in Vlaanderen en ze geniet daar de status van Bekende Vlaming en gerespecteerd auteur. In haar werk gaat ze de strijd aan, omdat ze vindt, dat zwijgen geen optie is. Ze vecht tegen racisme, discriminatie, ongelijkheid en onrecht, maar het allerbelangrijkste is wel, dat ze in gesprek gaat hierover. Dat is haar grote kracht, haar superpower.

Haar performance was wervelend, indrukwekkend en zeer leerzaam. Dalilla Hermans kreeg dan ook een warm en welverdiend applaus!