Kerstviering

Op de vrijdag net voor de kerstvakantie hebben we met elkaar stilgestaan bij de betekenis van Kerst. Het thema van de vieringen (in de RK-kerk bij de Lange Jan) was “stralend” en sloot –ook- aan bij de actie voor het goede doel van de afgelopen periode. De leerlingen uit klas 1 en 2 zijn in actie gekomen voor zonnepanelen voor een weeshuis in Roemenië en voor ons project in Kenia. Tijdens de viering zijn de cheques (met een waarde van in totaal meer dan 11.000 euro) uitgereikt aan Frank en Heleen Vos (van Stichting voor Ondersteuning van Roemeense Kinderen) en aan leerlingen die in april of juli naar Kenia gaan.

In de kerstgedachte kwam ook het thema “stralend” terug, via waarvan wij gaan stralen tot aan de het stralende licht dat de weg wees naar de kribbe, naar het kerstkind. De schoolband bracht een viertal prachtige nummers ten gehore, o.a. “Omarm me” van Blof, en “Mary, did you know”.

Mooie momenten zo samen met personeel en leerlingen, met aandacht voor de kerstboodschap, voor elkaar en voor de mensen om ons heen.