Project Energietransitie havo 4 en vwo 5

Donderdag 16 januari arriveerde een groep van meer dan veertig scholieren van CSW Van de Perre uit havo 4 en vwo 5 op het Abdijplein, klaar voor de discussie met gedeputeerde Jo Annes de Bat. Na een hartelijke ontvangst met Zeeuwse bolus startte het Politiek Café met de leerlingen, waarbij ze stelling moesten nemen in kwesties over duurzaamheid. Leerlingen schreven hun argumenten op flipovers en vervolgens werden deze centraal besproken. Daarna mochten we zitting nemen in de Statenzaal. Het programma werd afgesloten met een documentaire over schone energie van HZ-studenten: Building Bridges. 
De leerlingen waren actief met het stellen van vragen, ook durfden ze kritische opmerkingen te geven en in discussie te gaan met de gedeputeerde.  Dit onderdeel van het project energietransitie is meer dan geslaagd te noemen! Morgen zullen de leerlingen er in een digitale krant verslag van doen. 
Het is georganiseerd door onze CSW-toppers Rob Jansen en Marjan van Verseveld. Dit  project biedt werkelijk onderwijs met de blik op de toekomst.

Bekijk hier de foto's.