The Mumbai Experience

Op Valentijnsdag vertrokken 22 leerlingen uit Vwo 3 onder begeleiding van Leonard van Moolenbroek en Jeannette Krieger voor 8 dagen naar Mumbai op tegenbezoek bij onze partnerschool Vibgyor High. Net zo hartelijk als de ontvangst midden in de nacht op het vliegveld was, zo toegewijd werden wij de hele week in de watten gelegd: we proefden de Indiase cultuur en gastvrijheid in volle teugen, genoten van alle geur,- kleur,- en smaakexplosies en vooral van het gemak waarmee de jonge mensen uit twee schijnbaar zo verschillende culturen op elkaar afstapten en het band tussen hen steeds hechter werd.

Naast een super gevarieerd programma van Bollywooddans, cooking classes, yoga lessen, wall painting, cricket wedstrijden, Hindi lessen, sightseeing, bezoek aan een weeshuis, mediteren in een tempel, een bezoek aan een attractiepark kregen wij de unieke kans een Indiase bruiloft te bezoeken. En ja, het was nog mooier dan in de Bollywoodfilms. Voor even voelden wij ons allemaal onderdeel van een sprookje!

Alle deelnemers hebben onze school op hun eigen manier gepresenteerd, de een met ongekende muzikale creativiteit, een ander met onophoudelijke positiviteit en anderen op de achtergrond met de camera in de aanslag.

De leerlingen zullen in de volgende weken verschillende klassen opzoeken om hun ervaringen te delen, zodat meer leerlingen enthousiast worden en wij ook volgend schooljaar weer een uitwisseling tussen Middelburg en Mumbai kunnen organiseren!