Zo beleefde Sten (11) de Open Dag: 'Je kon actief meedoen'

Woensdag 16 februari opende CSW Van de Perre de deuren voor de leerlingen van groep 8. Waar de Open Dag vorig jaar volledig digitaal plaatsvond, konden de groep 8’ers dit jaar écht sfeer proeven.

 

Sten de Witte (11) uit Vlissingen was één van de bezoekers van de Open Dag. De leerling van de Theo Thijssenschool nam ’s middags een kijkje op CSW Van de Perre en vertelde na afloop over zijn ervaring.

 

‘’Het was leuk’’, zei Sten. ‘’Waarom? Omdat je actief mee kon doen. Bij Engels moesten we bijvoorbeeld een raadsel oplossen en bij Duits keken we een filmpje waarop tot 20 werd geteld. Daarna moesten wij het proberen. Op het schoolplein hebben we gebasketbald. We wonnen met 4-0.’’ Sten deed zijn verhaal met een goodiebag in zijn hand. Wat daarin zat? ‘’Een pen, een geodriehoek en een werkje dat we bij techniek hebben gemaakt. O ja, ook nog een scherf (ostracisme, red.) waar we in het Latijn onze naam op moesten schrijven. Bij mij werd het ‘Tyen’.’’

 

Eén ding staat vast: de stap van groep 8 naar de middelbare school is best groot. We vroegen hoe Sten daartegenaan keek. ‘’Het zal wennen zijn. Ik vind het niet leuk om ‘doei’ te zeggen tegen alle leerkrachten, maar kijk wel uit naar de middelbare school.’’ Over het schoolgebouw was de jonge inwoner van Vlissingen zeer te spreken: ‘’Mooi en groot’’, zei hij.

 

Ook biologie-docent Macilino Heijnen blikte tevreden terug. ‘’Het was lekker strak georganiseerd’’, sprak hij. ‘’Het is heel goed gelukt om de leerlingen persoonlijk te benaderen. We hadden het lokaal zo leuk mogelijk ingericht voor een optimale beleving van het vak biologie. Leerlingen moesten wandelende takken tellen, exotische vogels spotten in de tuin en ze konden op de foto met opgezette dieren, zoals een aapje. Leerlingen reageerden eerst verrast, daarna enthousiast. Ja, dát is bio!’’