CSW Business & Logistics 'bedrijfsspecialist'

Business & Logistics

 

 

 

 

 

 

 

In deze Talent Special ga je onderzoeken hoe je nou het beste producten kunt verkopen. Het gebruik van een webshop is hierbij tegenwoordig ook zeer belangrijk. Samen met een medeleerling ga je een webshop bouwen en leer je waar je allemaal rekening mee moet houden. Daarnaast komen verschillende marketingstrategieën aan de orde, die helpen om zoveel mogelijk producten te verkopen. Ook maak je kennis met het runnen van een eigen bedrijf en ga je zelf “op de stoel van de ondernemer zitten”. Vind je het leuk om creatief bezig te zijn met het inrichten van een webshop en ben je benieuwd of er een echte ondernemer in jou schuilt, ontdek dan tijdens deze Talent Special of dit inderdaad iets voor jou is!

Gericht op:

  • Economie
  • Eigen bedrijf
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Marketing
  • Webshop

 

Bouw je eigen webshop

 

In dit project maak je kennis met het bouwen van een eigen webshop. Je ontwerpt een logo en kijkt welke huisstijl het beste bij jouw webshop past. Verder ga je een aantal bestaande webshops analyseren en beoordelen. Daarnaast bouw je zelf een webshop en vult deze met producten. Door middel van filmpjes, opdrachten en theorie lanceer je uiteindelijk een webshop met 25 producten. Ook ga je deze webshop promoten via Instagram of een ander social-mediakanaal.

Ondernemers-
spel

 

Schuilt er een echte ondernemer in jou? Tijdens dit project ga jij het via een online game opnemen tegen jouw klasgenoten. Als baas van een eigen sportzaak, speelgoedwinkel of frietzaak maak jij alle belangrijke beslissingen. In welke straat ga jij jouw bedrijf beginnen? Hoeveel producten ga jij inkopen? Voor hoeveel geld ga jij jouw producten verkopen? En hoe zorg jij voor goede reclame? Allemaal beslissingen die jij maakt en die ervoor moeten zorgen dat jij zo veel mogelijk winst behaalt. Tijdens dit project kom jij erachter hoe je de nettowinst uitrekent, wat een marktaandeel is en wat er allemaal nog meer komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf.