CSW ICT & Media

Talent Special ICT & Media leerjaar 1

 

 

 

Geweldig wat er met ICT (Informatie en Communicatie Technologie) mogelijk is!
Vind jij dat ook? Vast wel, want jullie generatie wordt vaak aangesproken als de “digitale generatie”.
Kijk ook maar eens om je heen, alles is steeds meer connected en toegankelijk, waar en wanneer je maar wilt!

Of het nu gaat om even een Snap te sturen en je Insta te checken op je smartphone of je huiswerk online te maken op je iPad, het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend te zijn.

 

En hoe ziet de toekomst er uit?
Hoe communiceren we dan? Welke games zijn er dan en hoe game je? Schrijf je nog met een pen? Hebben we dan een oprolbare tablet? Bestaat de tv nog zoals we die kennen? Kan iedereen goed met de nieuwe technieken en informatie omgaan? Is iedereen mediawijs?

Bestaat Instagram nog?
Eén ding is zeker, over vijf of zes jaar, als jij CSW verlaat met een diploma op zak, ziet de wereld er op ICT- en mediagebied heel anders uit dan nu. Net zoals de wereld van 5 jaar geleden alweer heel anders is dan nu.

 

In de Talent Special ICT & Media gaan we uiteraard in op de ontwikkelingen in ICT & Media. Als ICT & Media specialist moet je op de hoogte zijn van de laatste trends!
Die trends houden we natuurlijk ook in het oog als we aan de slag gaan met de onderwerpen waarop jij je gaat specialiseren.

- Multimedia specialist
- Apps & Games developer / programmeren
- Web designer
- Mediawijs expert
 

We zien jullie graag bij de Talent Special ICT. En wat ons betreft is het tweerichtingsverkeer: jullie leren van ons, maar wij, de “oudere generatie” kunnen ook veel van jullie leren ;-) 

Neem ook eens een kijkje op onze speciale CSW ICT & Media website!!

Multimedia specialist

 

Een multimedia specialist maakt “special effects”, animaties of andere visuele beelden met behulp van film, video, computers of andere elektronische hulpmiddelen. Deze specialist bewerkt ook media voor gebruik in producten of creaties, zoals computergames, films, muziekvideo’s en commercials.

In dit onderdeel ga je creatief aan de slag met het bewerken van foto’s en het maken van een eigen film.

Je maakt hierbij gebruik van diverse apps / software en leert hoe je met de juiste techniek de meest fantastische afbeeldingen en films kunt maken.

Ook de green-screen ruimte kun je hiervoor inzetten.

 

De resultaten worden, na jouw goedkeuring, op onze ictmedia website geplaatst.

Programmeren

 

Vrijwel alles wat we doen op een dag wordt mogelijk gemaakt door code. Stel je eens voor hoe de wereld zou zijn zonder de programmeertalen. Dat is bijna niet voor te stellen, toch? Daarom is het belangrijk dat jongeren al van jongs af aan in aanraking komen met het programmeren.

In dit onderdeel ga je aan de slag met verschillende programma’s zoals Minecraft for Education, Scratch en Swift Playgrounds en je leert hoe je robots kunt besturen en hoe je apps kunt programmeren.

We zijn benieuwd naar jouw vorderingen, behaalde levels en eventueel geprogrammeerde games en/of apps!

Webdesigner

 

Een webdesigner is iemand die websites ontwerpt en vormgeeft. Je moet daarbij met veel zaken rekening houden.
Een website moet niet alleen fraai ogen, maar vooral ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk én vindbaar zijn in zoekmachines als Google. Want wat heb je aan een website als deze niet wordt gevonden?
Het ontwerpen en vormgeven van een website is dus complex en vereist niet alleen creatieve vaardigheden, maar ook technische know-how.
In deze module leer je meer over deze vaardigheden en ga je zelf een website maken.

We beginnen natuurlijk eenvoudig en leerlingen die meer op de inhoud zitten dan op de techniek kunnen aan de slag met  “plug & play” websitemaker.
Misschien ben jij wel een webdesign talent!

De link naar jouw website mag je plaatsen op onze ICT&Media website.

Mediawijsheid expert

 

Ben jij gek op gamen, sociale media, surfen of chatten?
Houd je van je gameconsole, smartphone, tablet, computer of laptop?

Fantastisch! Maar hoe houd jij het gezond, gezellig en veilig?

En hoe slim weet jij media te gebruiken? Ook voor je schoolwerk?

En hoe doen je vrienden, je ouders, je docenten dat?
 

In deze module komen bovenstaande vragen ruimschoots aan de orde en gaan jullie als “ervaringsdeskundigen” elkaar zeker ondersteunen!