CSW Science & Technology

Algemene informatie

 

 

 

 

 

 

 

Na het afronden van de Talent Special “Science & Technology” ontvang  je het certificaat  "Onderzoeksspecialist".

In de wetenschap sta je vaak voor ingewikkelde vraagstukken. Bij Science & Technology gaan we dieper in op de vraag met welke onderzoeks-vaardigheden je die kan oplossen.

Daarbij staat steeds het onderzoeken en ontwerpen centraal. In een doorgaande leerlijn leren jullie stap voor stap de vaardigheden om een  wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Je doet dus veel practicum en probeert oplossingen te bedenken voor technische problemen.

Op het programma staan ook excursies naar bedrijven en instellingen die met wetenschap en/of techniek te maken hebben.

Er is veel vraag naar deskundige onderzoekers en wetenschappers. Misschien dat deze Talent Special voor jou een goede voorbereiding kan zijn, op weg naar een uitdagende baan in de techniek!

Kennismaken met Bèta

 

Zit er in jou een onderzoeker? Ben je daar nog niet zeker van? Bij dit project kun je er achter komen. We starten met een klein onderzoekje om te ontdekken hoe je een onderzoek aanpakt. Daarna mag je zelf een onderzoek bedenken en dat in de volgende lessen ook uitvoeren. Zolang het veilig genoeg is, is alles mogelijk.

Wat weet jij voor bijzonders te ontdekken?

Maak zo kennis met de spannende wereld van:

Scheikunde, wiskunde, biologie en natuurkunde

Drop maken

 

Help de dropfabriek dreigt failliet te gaan! De directeur zoekt leerlingen die dat kunnen voorkomen. Er moet iets nieuws worden bedacht, iets wat mensen wel willen kopen. Kun jij drop maken? Nog niet, dan leer je het bij dit project. Bedenk een bijzondere vorm en verpakking voor jouw drop en maak er reclame voor.

Misschien ligt jouw drop binnenkort in de winkel en is de fabriek gered.

Spelen met wiskunde

 

Bij Spelen met Wiskunde gaan we kijken naar drie verschillende onderwerpen binnen de wiskunde: Escher, Perspectief en Fibonacci. Je krijgt uitleg en gaat opdrachten maken over deze drie onderwerpen, spelenderwijs kom je zo meer te weten.

Daarna kies je er een om daar de eindopdracht mee te maken.

Zo kun je een vlakvulling maken bij Escher, een perspectief tekening maken van je eigen huis bij Perspectief en een huis maken van karton bij Fibonacci.

 

Hoe schoon zijn mijn handen?

 

De wereld van de bacterie is voor velen onbekend. Bacteriën zijn overal om ons heen! Ons lichaam bestaat uit tien keer meer bacteriën dan de cellen waaruit we zijn opgebouwd. De meeste bacteriën zijn gelukkig goedaardig, maar er zitten ook schadelijke soorten tussen.

Tijdens dit project leer je bacteriën op te sporen en te kweken. Het bijzondere is dat in jouw kweekje meer bacteriën zitten dan er mensen op aarde rondlopen. Tot slot mag je zelf een onderzoekje doen om uit te vinden waar er allemaal bacteriën zitten.