CSW Business & Logistics leerjaar 2

Business & Logistics

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij je weleens afgevraagd hoe het kan dat er zo veel verschillende producten zijn en waar deze allemaal vandaan komen?
In deze Talent Special ga jij onderzoeken welke weg de producten die je dagelijks gebruikt afleggen, van grondstof tot eindproduct. Ook ga jij een kijkje nemen bij een groot logistiek bedrijf. Hoe gaat het er daar allemaal aan toe? Daarnaast verdiep jij je weer verder in het ondernemerschap en ga je met een groepje van vier de markt op om producten te verkopen.

  • Ondernemen
  • Marketing
  • Logistiek

Ondernemen

 

In dit project maak je wederom kennis met ondernemerschap. In het vorige leerjaar heb je aan de hand van een ondernemersspel gekeken welke beslissingen je allemaal kunt nemen binnen een bedrijf, en welke invloed dat heeft op je winst.

In dit project ga je binnen een beschermde omgeving met een groepje leerlingen producten in- en verkopen. Je zult tijdens deze Talent Special ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leer je om je product te promoten, rekening te houden met wensen van klanten en om een goede verkoopprijs te bepalen. Tijdens de marktdag krijg je de kans om te laten zien of jij een echte ondernemer bent. Op de markt in Middelburg ga je namelijk proberen jouw producten te verkopen. Gaat het heel erg goed, dan kan je misschien zelfs geld verdienen tijdens deze Talent Special!

Marketing

 

Tijdens het ondernemerschap moet je wel zorgen dat de klanten van jouw product afweten. In dit project maak je kennis met de marketingmix. Zo ga je onder andere nadenken over het promoten van je product. Je maakt bijvoorbeeld posters en zorgt voor reclame op social-media. Daarnaast is het belangrijk om je doelgroep te bepalen en na te denken over je huisstijl.

Logistiek

 

Tijdens dit project ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het logistieke proces. Ook zo benieuwd welke weg een product nou aflegt van begin tot einde? En wil jij weten waarom de havens een belangrijke rol spelen in het logistieke proces? Hier kom je allemaal achter tijdens dit project. Verder ga je een kijkje nemen bij een groot logistiek bedrijf om zo eens te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat.