CSW Language & Internationalization leerjaar 2

Taal- en cultuurspecialist

 

 

 

 

 

Gericht op:

  • versterkt taalonderwijs (Cambridge, Goethe, Delf)
  • debatteren
  • internationalisering (uitwisselingen, e-twinning)

 

Debatteren kun je leren!

 

Sta jij voor je eigen standpunt? Heb je je argumenten goed op een rijtje? Weet je de juiste voorbeelden en situaties te gebruiken tijdens de discussie? Start dan een debat!

Welke informatie is betrouwbaar? Welke redeneringen zijn solide? Wat zorgt ervoor dat jij uiteindelijk wint? Je maakt kennis met verschillende soorten argumentatie- en debattechnieken. Een debat kun je ook omschrijven als een discussie met regels.

Je leert de eerste beginselen van het debatteren door filmpjes van debatten te bekijken en te analyseren, maar vooral door het zelf te doen!

Cambridge Engels

 

Bij  Languages & Internationalization krijg je het hele jaar door één lesuur per week versterkt Engels (Cambridge Engels). We beginnen op een eenvoudig niveau en in een aantal jaren werken we eerst naar het Cambridge FIRST examen (ERK niveau B2) toe en daarna, eventueel, naar het Cambridge ADVANCED examen (ERK niveau C1).

Cambridge exams zijn internationaal erkend en worden geaccepteerd door tal van Engelstalige opleidingen over de hele wereld. Zeker in deze tijd waar we in Nederland steeds meer (gedeeltelijk) Engelstalige opleidingen krijgen is het niet gek om te laten zien dat jouw niveau van Engels hoog is!

Delf Frans

 

Bij Language & Internationalization mag je kiezen voor Goethe Duits óf DELF Frans. Je krijgt een half jaar lang 1 uur Goethe Duits óf Delf Frans.
Wil je naast je gewone Franse les ook een internationaal diploma halen? Dat kan!!

In klas 2 kun je het DELF diploma A1 behalen. DELF staat voor Diplôme d’Études en Langue Française, en het wordt over de hele wereld erkend.
In periode 3 & 4 krijg je één uur les en je sluit het af met een examen. Op dit A1 niveau kun je in het Frans over jezelf vertellen en schrijven in eenvoudige zinnen. Ook kun je eenvoudige Franse teksten lezen en verstaan die over alledaagse onderwerpen gaan (familie, winkelen, hobby's, sport, muziek etc.).
Tijdens de les wordt er zoveel mogelijk Frans gesproken en je krijgt les uit een echt Frans boek!
Het diploma is je leven lang geldig!!  

Goethe Duits

 

Bij Language & Internationalization mag je kiezen voor Goethe Duits óf DELF Frans. Je krijgt een half jaar lang één uur Goethe Duits óf Delf Frans.
Vind je Duits een mooie taal en wil je je kennis ook met een internationaal erkend diploma  bekronen? Bij Goethe Duits kun je op het eind van het schooljaar het A2-Diploma halen.
Met het slagen voor het Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2, toon je aan dat je je op eenvoudige wijze in het Duits verstaanbaar kunt maken. Het examen komt overeen met de tweede stap (A2) van de zes stappen tot C2.
Als je geslaagd bent voor het examen kun je je in het Duits in alledaagse situaties redden. Je kunt je in een gesprek voorstellen en vragen over jezelf beantwoorden en zelf ook eenvoudige vragen stellen.

Tijdens de les is Duits de voertaal en werk je ook met een speciaal voor dit examen samengesteld Duits boek.