Periodeonderwijs

Periodeonderwijs? Wat is dat eigenlijk?

Iedere schooldag begint met een blok van twee lesuren, waarin één vak drie weken lang centraal staat. Meestal wordt het door je mentor gegeven. Zo’n periode kan over allerlei vakken gaan: wiskunde, sterrenkunde, geschiedenis, Nederlands, aardrijkskunde of biologie… Dankzij periodeonderwijs is het mogelijk je meer te verdiepen en een vak beter te begrijpen. Saai, drie weken lang over hetzelfde onderwerp? Welnee! Omdat je een onderwerp van verschillende kanten bekijkt én vanuit verschillende vakken bekijkt, is het juist heel afwisselend.

 

Kijk hier want onze leerlingen je kunnen vertellen over Periode Onderwijs. 

Heb je dyslexie kijk dan hier wat deze leerling van Periode Onderwijs vindt.

Hoe ziet een periodeles eruit? Klik hier en de docent vertelt je er meer over.

 

Periodeschrift 

In de periode verwerk je de lesstof helemaal zelf: er komen geen lesboeken aan te pas: je maakt met je periodeschrift juist je eigen lesboek!  In dat periodeschrift beschrijf je wat je geleerd hebt, je maakt er tekeningen bij, je schrijft verslagen van wat er is gedaan en je maakt er opdrachten in. Je bent er intensief mee bezig en zo blijft het beter hangen. En dat helpt je juist om de lesstof te onthouden. En omdat je dit helemaal zelf hebt gemaakt, ken je de lesstof al behoorlijk goed als je moet gaan leren voor een proefwerk!

Na dit periodeonderwijs beginnen de ‘gewone’ vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, Duits, Frans, waarvoor wél lesboeken op niveau worden gebruikt. In die vaklessen werken alle leerlingen wel op hun eigen niveau. Op de vrijeschool werken we niet met de iPad, maar is er wel een set iPads op school die kunnen worden ingezet als dat nodig is voor het werken op niveau.

Benieuwd wat er in een periode schrift staat? klik hier.