Busabonnement met korting

Busabonnement met korting

De gezamenlijke scholen in Zeeland, gebundeld in de Stichting Scholierenvervoer Zeeland, hebben een contract afgesloten met Connexxion. U kunt zodoende via school een abonnement aanschaffen, dat voordeliger is dan wanneer u het rechtstreeks bij het vervoersbedrijf aanschaft. Dit voordeel kan oplopen voor een schooljaar tot 20%, voor een examenjaar tot wel 40%. Als u via school een abonnement koopt, helpt dat bovendien om de kwaliteit van het vervoer te bewaken en waar mogelijk te verbeteren.

OV-chipkaart aanvragen
Als uw kind(eren) nog geen persoonlijke OV-chipkaart heeft, moet die eerst aangevraagd worden. U gaat daarvoor naar de website
www.ov-chipkaart.nl . Op die website ziet u, als er in de kop "aanvragen" aangeklikt wordt, de keuze om een persoonlijke of anonieme chipkaart aan te vragen. U klikt dan bij PERSOONLIJKE OV-chipkaart weer op 'aanvragen' en vervolgt de procedure volgens de aanwijzingen.

Account aanmaken
Vervolgens moet u, NA ONTVANGST van de OV-chipkaart, een account aanmaken.Hiermee wordt bereikt dat zo nodig een duplicaat aangevraagd kan worden. Ook is het dan altijd mogelijk na te gaan wat het gebruik van de kaart geweest is.
Om een account aan te maken gaat u opnieuw naar www.ov-chipkaart.nl. U klikt rechts bovenaan 'Mijn OV-chipkaart' aan en ziet vervolgens de keuze 'registreer account'. Ook nu volgt u de aanwijzingen.

Abonnementsmogelijkheden

Via school kunnen drie soorten abonnementen aangeschaft worden: voor een schooljaar of een examenjaar dan wel een winterabonnement.

Abonnement aanvragen
Na ontvangst van de OV-chipkaart kan een abonnement  aangevraagd worden. Dit gaat digitaal via de website van de Stichting Scholierenvervoer Zeeland, scholierenvervoerzeeland.nl . Tijdens het aanvragen moet u de OV-chipkaart en het leerling-nummer bij de hand houden. De opstapplaats en bestemming zijn van belang om de kosten van het abonnement te berekenen en worden u getoond. 

Betaling

De abonnementen dienen betaald te worden aan de school. Betalingsmogelijkheden worden u getoond aan het eind van de aanvraagprocedure.

Abonnement opladen

Nadat de aanvraag bij Stichting Scholierenvervoer Zeeland (SSZ) ontvangen is, wordt deze verwerkt. De verwerkingstijd is circa drie werkdagen. Als de procedure afgerond kan worden, wordt het abonnement (product) klaar gezet. Hiervan krijgt u per mail bericht van SSZ. Bij een oplaadpunt (bij de meeste postkantoren, sommige supermarkten, Connexxion bussen, etc.) kunt u (of uw kind) het abonnement 'opladen' op de OV-chipkaart. Het abonnement is dan geactiveerd.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft over het busabonnement kunt u contact opnemen met mevrouw M.A. van der Weele - de Does, telefoon 0118 65 21 00 en e-mail wle@cswalcheren.nl