vrijeschool manier waarop....

School......een belangrijke tijd!

Wij vinden dat school méér is dan een voorbereiding op het examen. Het is een belangrijke tijd in je leven! We vinden dat je beter kunt leren door ook te dóen. Dat je het leren afwisselt met podium- en creatieve vakken. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en aan vaardigheden als samenwerken, ruimtelijke oriëntatie, zelfvertrouwen, je op je gemak voelen, doorzettingsvermogen. Deze vaardigheden zijn belangrijk en leiden je op voor je toekomst, ook al leer je die niet op je examen!

Iets maken waar je wat aan hebt

Op de vrijeschool maak je bijvoorbeeld bij textiel je eigen ontworpen pet of hoed of pet. Ook is er, meestal in het tweede jaar, een toneelpresentatie. Álle leerlingen van de klas krijgen een rol, en je krijgt ook verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld het decor, de kostuums, de muziek of voor de technische kant van de voorstelling: licht en geluid.

We gaan elk jaar een week op kamp, of ‘werkweek’ zoals wij dat noemen.

Anders, maar ook hetzelfde.

Zoals je hebt kunnen lezen gaan we met veel dingen anders om, maar er zijn ook een aantal zaken hetzelfde als op andere scholen. Zo toetsen wij ook gewoon al je vorderingen en geven we extra ondersteuning aan leerlingen die dat nodig hebben.

Klik hier en hoor wat de docent vertelt over de vrijeschool en een veilig leerklimaat.