vrijeschool manier waarop....

School......een belangrijke tijd!

Wij vinden dat school méér is dan een voorbereiding op het examen. Het is een belangrijke tijd in je leven! We vinden dat je beter kunt leren als je het leren afwisselt met werken met je lijf en creatieve vakken. Daarom krijg je ook veel kunst- en bewegingsvakken. Zo ontwikkel je ook je ruimtelijke en technische vaardigheden, al krijg je die niet op je examen!

Iets maken waar je wat aan hebt

We werken op onze school met hout en metaal, met naaimachines en drukpersen. Maar dat is niet alles. We doen ook veel aan schilderen, beeldhouwen, toneel en muziek. In de brugklas zing je wekelijks. Zingen is een lekkere uitlaatklep en af en toe laten we ons horen met (koor-)uitvoeringen!

Op de vrijeschool maak je dingen waar je wat aan hebt: bij metaalbewerken bijvoorbeeld een hamer, bij houtbewerken een hoedenmal om je eigen ontworpen pet of hoed op te maken. Maar ook een weegschaal met zelf geslagen koperen schaaltjes, of een dienblad kan je zelf gaan maken.

Ook wordt er, meestal in het tweede jaar, een toneelstuk opgevoerd. Álle leerlingen van de klas krijgen een rol, en je krijgt ook verantwoordelijkheid voor bijvoorbeeld het decor, de kostuums, de muziek of voor de technische kant van de voorstelling: licht en geluid.

We gaan elk jaar een week op kamp, of ‘werkweek’ zoals wij dat noemen.

Anders, maar ook hetzelfde

Zoals je hebt kunnen lezen gaan we met veel dingen anders om, maar er zijn ook een aantal zaken hetzelfde als op andere scholen. Zo toetsen wij ook gewoon al je vorderingen en geven we extra ondersteuning aan leerlingen die dat nodig hebben.

Denk je na het lezen van al onze informatie: Wow! Dit lijkt me wel wat! Ben je enthousiast geworden? Nieuwsgierig? Of heb je vragen en wil je onderzoeken of de vrijeschool iets voor jou is? Kom dan naar een van onze informatiedagen!