CSW Bestevaêr vrijeschool

 

 

 

 

CSW Bestevaêr vrijeschool

Op de vrijeschool kan je de richtingen MAVO, HAVO en VWO volgen.  Het 'vrije' in 'vrijeschool' heeft niets te maken met vrijblijvendheid. Wel met de manier waarop je les krijgt. Die is net even anders dan je misschien gewend bent.

 

Je krijgt bijvoorbeeld zoveel mogelijk les van je mentor. Hij/zij geeft dagelijks lessen aan jouw klas en verzorgt ook het mentoruur. Een prettige sfeer in de klas is voor alle leerlingen belangrijk. Als je je veilig voelt en als je kunt zijn wie je bent, kan je goed leren. Op de vrijeschool heeft iedere klas zijn eigen lokaal. Daar krijg je de meeste lessen. Natuurlijk ga je voor sommige lessen naar een ander lokaal, zoals bij gym of toneel.

 

De vrijeschool werkt met periodeonderwijs. Dit houdt in dat drie weken achter elkaar één thema centraal staat gedurende de eerste twee lesuren. Zo’n periode kan over allerlei vakken gaan, zoals wiskunde, sterrenkunde, Nederlands of biologie. Bij de periode geschiedenis gaat het  bijvoorbeeld over de grote ontdekkingsreizigers en uitvinders. Op deze manier kan je je echt verdiepen in een vak en het daardoor ook beter begrijpen. Je verwerkt in zulke periodelessen de lesstof in je eigen schrift. Daarin beschrijf je wat je geleerd hebt, je maakt er tekeningen bij, je maakt verslagen van wat er is gedaan en je maakt er opdrachten in. Zo maak je je eigen ‘lesboek’. En omdat je dit helemaal zelf hebt gemaakt, weet je de lesstof al behoorlijk goed als je moet gaan leren voor een proefwerk!

 

Na dit periodeonderwijs beginnen de ‘gewone’ vaklessen zoals b.v. Nederlands, Engels, of wiskunde. Daarnaast krijg je veel kunstvakken, ambachtelijke - en bewegingsvakken. Denk maar eens aan houtbewerking, hoeden maken, gym, toneel, euritmie/dans, tekenen en schilderen. Zo leer je op de vrijeschool met je hoofd, je hart en je handen.

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Past dit bij jou? Maak dan de sprong en meld je aan bij de vrijeschool!

 

Heb je vragen? Kom naar de open dag. Kijk voor de datum onder "groep 8".

 

Omdat we soms meer aanmedlingen voor de vrijeschool krijgen dan we kunnen plaatsten, is het mogelijk om voor in te tekenen. Als we meer aanmeldingen krijgen dan we kunnen plaatsen, dan gebruiken we de volgorde van voorintekening als één van de selectiecriteria. Voorintekenen kan vanaf 1 december 2019 via dit formulier.

 

 

Klik hier voor een korte animatiefilm

Klik hier voor het onderwijskundig plan 7e, 8e en 9e klas 2019 t/m 2021

Klik hier voor de  folder CSW Bestevaêr vrijeschool 2020/2021

Klik hier voor informatie over de Vereniging ter bevordering van Voortgezet Vrijeschoolonderwijs in Zeeland (VVVZ).