Over CSW Toorop Talent College

Denk jij erover om naar CSW Toorop te komen? Welkom! Wij zijn een gezellige en uitdagende VMBO-school waar jij je talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Je leert vooral door dingen te doen en te ervaren. Je kan kiezen uit veel leuke praktische vakken. 

CSW Toorop is een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt. We vinden het belangrijk dat jij je veilig en gelukkig voelt op school. Je komt dan ook op een kleine school van ongeveer driehonderd leerlingen. Met behulp van je leraren en je mentor ontdek je je talent en leer je hoe je dat talent al tijdens je schooltijd kunt gebruiken. We zijn een kleine school, dus kennen de leerlingen ons en wij kennen de leerlingen. Opgaan in de massa, daarvan is geen sprake! Je kunt op elk niveau beginnen. We hebben klassen VMBO-bk. 

Je werkt op een eigen iPad. Niet alleen omdat dat leuk is, maar vooral omdat we jou zo beter op je toekomst kunnen voorbereiden. Want multi-media zijn niet meer weg te denken uit de wereld van morgen, daar moet je vandaag mee aan de slag. Met ons lesprogramma lopen we voorop, maar we staan vooral naast je. In leerjaar 1 en 2 werk je met een weekplanner. Zo heb je een duidelijk overzicht van het maakwerk en leerwerk dat je in die week af moet hebben. Ook staan je toetsen duidelijk in je weekplanner.

We helpen je ontdekken waar je talenten liggen en waar je passie voor hebt. Om samen uit te vinden wat, maar ook wie je later wilt zijn! En om naast je eigen talenten ook die van anderen te leren kennen, om zo samen met plezier wijzer te worden. We kijken naar je uit!

Op CSW Toorop Talent College kun je terecht voor allerlei keuzemogelijkheden binnen het vmbo. In klas 1 en 2 kan je je talenten ontdekken en ontwikkelen in de talentklassen. We hebben zes talentklassen, te weten:

☉Koken
☉Natuur
☉Techniek
☉Sport & Gezondheid
☉Animation & Gamedesign
☉Kunst

Vanaf klas 3 volg je het examenprogramma Dienstverlening & Producten (D&P), Produceren, Installeren & Energie (PIE), de Techniekprofielen Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Bouwen, Wonen en Interieur(BWI) of Zorg & Welzijn (ZW). Daarin kan je een uitgebreide keuze maken voor allerlei praktische keuzevakken op het gebied van bijvoorbeeld ondernemen, techniek, ICT, zorg, welzijn, creativiteit en podiumkunsten.

Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt op CSW Toorop Talent College. Er is een uitgebreide introductieweek. Er is er veel tijd met je mentor en de andere docenten. Op CSW Toorop Talent College tel je mee. Op CSW Toorop kies je je eigen weg. Kom gauw eens langs, we laten het je graag zien. 

Uitdagend en ambitieus

CSW is een moderne christelijke school die uitgaat van het unieke van iedere mens. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons op school zijn of haar talenten kan ontwikkelen. CSW Toorop is gevestigd aan de Generaal Eisenhowerlaan in de wijk Klarenbeek. Leerlingen kunnen hier starten in de brugklassen vmbo-bk. Op CSW Toorop Talent College kun je terecht voor vier profielen, te weten Dienstverlening en Producten (D&P) en Produceren, Installeren en Energie (PIE), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en Zorg en Welzijn (Z&W)

De naam: Toorop 

Het CSW Toorop Talent College is vernoemd naar de schilder Jan Toorop (1858 - 1928). Jan Toorop is een bekende Nederlandse kunstenaar die in het begin van de 20e eeuw veel in Domburg werkte. Hij was geïnspireerd door het Zeeuwse licht, de duinen en de Zeeuwse bevolking. Uitdagend experimenteerde hij voortdurend met nieuwe stromingen. En uitdagend geldt ook voor het onderwijs op CSW Toorop Talent College!