Kleine, persoonlijke school

CSW Bestevaêr is een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt. En dat ook nog in het nieuwste en mooiste schoolgebouw op Walcheren.

We vinden het belangrijk dat jij je veilig en gelukkig voelt op school. Je komt dan ook op een kleine school van ongeveer vierhonderd leerlingen. Met de hulp van je leraren en je coach of mentor ontdek je je talent en leer je hoe je dat talent al tijdens je schooltijd kunt gebruiken. We zijn een kleine school, dus kennen de leerlingen ons en wij kennen de leerlingen. Opgaan in de massa, daarvan is geen sprake! Je kunt op elk niveau beginnen.

Binnen onze locatie bieden we twee onderwijsconcepten:

Gepersonaliseerd Leren (GPL) - Vmbo-bk/ Mavo/ Havo
Je leert vanuit leerdoelen op je eigen niveau en in je eigen tempo. Iedere week heb je een gesprek met je coach en bespreek je hoe het gaat, waar je aan hebt gewerkt en hoe je je werk de komende week gaat aanpakken. De dag start je het eerste half uur samen met je klas in de dagstart. Tijdens de dagstart plan je je werk, kijk je het nieuws, lees je in je leesboek en werk je aan de groepsvorming in de klas en leer je hoe je het beste kunt leren.
Tijdens de dag volg je lessen en leeractiviteiten voor de verschillende vakken. We vinden het belangrijk dat je binnen kaders keuzes kunt maken die bij jou en bij de manier waarop jij leert passen.

 

Vrijeschool - Mavo/ Havo/ Vwo
Op de vrijeschool leer je met je hoofd, hart en handen! Je leert niet alleen door te denken, maar ook door
te doen en te beleven. Hierdoor ontwikkel je samenwerken, doorzetten, zelfvertrouwen en ontdek je je talenten. Je ontwikkelt je dus ook op sociaal en op kunstzinnig gebied.