Kleine en persoonlijke school 

CSW Bestevaêr is een school waar leerlingen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich veilig en gelukkig voelen op school. CSW Bestevaêr is een kleine school van ongeveer vierhonderd leerlingen. De leerlingen kennen ons en wij kennen de leerlingen. Opgaan in de massa, daarvan is geen sprake!

Leerlingen kunnen op elk niveau beginnen. We noemen ons onderwijs Gepersonaliseerd Leren. Leerlingen kunnen bij ons terecht met een vmbo-, mavo- of havo-advies. Daarnaast hebben we een vrijeschool, waar leerlingen op mavo-, havo- of vwo-niveau les kunnen krijgen. Zo vindt elke leerling snel een veilige en passende plek binnen onze school.

Na de brede onderbouw, verschilt het per niveau wat het vervolg is. Leerlingen die examen gaan doen in de basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo, gaan na twee schooljaren verder op CSW Toorop Talent College. Leerlingen die examen willen doen op havo of vwo, gaan na drie jaar naar CSW Van de Perre in Middelburg. Op CSW Bestevaêr kunnen leerlingen alleen examen doen op mavo-niveau.