Begeleiding op CSW Bestevaêr 

Elke leerling heeft begeleiding nodig.  Dat doen we op CSW Bestevaêr met je vakdocenten, je coach/mentor, coördinator en de decaan. Daarbij is een goed contact tussen school en thuis van groot belang. 

Voor de meeste leerlingen is die begeleiding voldoende. Soms is extra ondersteuning nodig. Mevrouw Sutterland is de ondersteuningscoördinator die dat regelt. Soms wordt dit door de school aangeboden, soms door anderen. Voorbeelden van ondersteuning die we als school aanbieden zijn leerlingbegeleiding en het Apptus-maatwerklokaal. Een voorbeeld van ondersteuning van buiten de school zijn de buurtteams van de gemeente. Daarbij kunnen we advies vragen aan ons Zorg Advies Team (ZAT). Dat natuurlijk wel in overleg met je ouder(s)/ verzorger(s). 

De zorg op CSW Bestevaêr gaat verder dan de georganiseerde vorm van ondersteuning. Heel veel kleine, op het eerste gezicht onbelangrijke dingetjes worden tussendoor opgelost. Op een kleine school met veel sociale controle kan dit. De combinatie van de professionele ondersteuning en de dagelijkse aandacht voor de leerling in de klas, maken CSW Bestevaêr een veilige school.

Apptus-maatwerklokaal

Download voor meer info over het Apptus-maatwerklokaal. 

Schoolondersteuningsprofiel

Download hieronder het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van CSW Bestevaêr.