Huiswerkklas

StudiePro is gespecialiseerd op het gebied van aanvullend onderwijs en organiseert in samenwerking met CSW een huiswerkklas in school. Deze klas richt zich specifiek op leren en maken van huiswerk en het leren concentreren en wordt na lestijd georganiseerd voor alle mavo leerlingen van klas 1 t/m 4 en havo- en vwo- leerlingen van klas 1 t/m 3. Ook dit jaar kan uw zoon en/of dochter zich aanmelden voor de huiswerkklas. De huiswerkklas wordt na school georganiseerd door StudiePro. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van huiswerkbegeleiding en aanvullend onderwijs. 

Deze dienst is bedoeld voor:

 • Leerlingen die het huiswerk vaak uitstellen;
 • Leerlingen die het moeilijk vinden een goede planning te maken en zich hieraan te houden;
 • Leerlingen die snel afgeleid zijn;
 • Leerlingen die het lastig vinden een toets goed voor te bereiden;
 • Leerlingen die erg veel tijd kwijt zijn aan hun huiswerk;
 • Leerlingen die het moeilijk vinden een goede samenvattingen te maken.

In de huiswerkklas worden leerlingen uit mavo klas 1 t/m 4 en havo/vwo 1 t/m 3 ontvangen. Zij worden hier geholpen met het concentreren, plannen & maken en leren van het huiswerk. 

In de huiswerkklas worden leerlingen op maandag tot en met donderdag na het 6e lesuur ontvangen in lokaal 110 en 116. Zij krijgen eerst iets te drinken met wat lekkers erbij. Daarna wordt er, in alle rust, geconcentreerd aan het huiswerk gewerkt. Wanneer leerlingen problemen ondervinden dan staat de vestigingscoördinator klaar om vragen te beantwoorden en het maakwerk te controleren. 

Mocht uw zoon en/of dochter in het examenjaar van mavo zitten dan kunnen zij in de huiswerkklas terecht voor examenbegeleiding. Hierbij wordt er samen met de leerling een leerplanning gemaakt, extra geoefend met examens en vakinhoudelijke uitleg gegeven, waardoor de leerlingen optimaal voorbereid zijn op hun examen. 

Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn. Na dat uur mogen zij pas vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt.

Kosten voor huiswerkklas

De kosten van de huiswerkklas bedragen:
3 middagen per week: € 90,= per maand
4 middagen per week: € 110,= per maand
Ze worden maandelijks door StudiePro in rekening gebracht. U kunt de huiswerkklas maandelijks opzeggen vóór de 1e van iedere maand met een opzegtermijn van 1 maand. U betaalt eenmalig inschrijfkosten van € 25,-. 
U kunt uw zoon en/of dochter aanmelden voor de huiswerkklas door het inschrijfformulier op de website in te vullen. 

Inschrijfformulier invullen

Examenbegeleiding of -training

Zit uw zoon en/of dochter dit jaar in zijn of haar examenjaar en kan hij/zij hier wel wat extra hulp bij gebruiken? Dan kunt u bij StudiePro ook terecht voor examenbegeleiding. StudiePro ondersteunt leerlingen die examen doen het gehele jaar door in het voorbereiden van de examens. De begeleiding wordt geboden door professionele en enthousiaste begeleiders op onze locatie aan de Seissingel. Wij zorgen ervoor dat er op tijd gestart wordt met het leren van de toetsen en dat hiervoor een goede planning gemaakt wordt. Ook is er de mogelijkheid extra uitleg te krijgen in probleemvakken en vindt er begeleiding plaats in het leren leren. 

Voor wie is examenbegeleiding of -training?

 • Voor leerlingen die moeite hebben met het plannen en vooruitkijken naar de SE-weken en het Centraal Examen;
 • Voor leerlingen die niet goed weten hoe ze zichzelf kunnen voorbereiden op de examens;
 • Voor leerlingen die nog moeite hebben met een bepaald vak;
 • Voor leerlingen die spanning en stress ervaren in het examenjaar;
 • Voor leerlingen die wat extra zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Bijles en huiswerkbegeleiding

Naast de huiswerkklas kunt u bij StudiePro ook terecht voor intensievere huiswerkbegeleiding en bijlessen. Voor meer informatie of vragen hierover gaat u naar www.studiepro.nl of belt u met 0118 - 226092. U kunt ook per e-mail contact opnemen via administratie@studiepro.nl.