Project WHHAM 4- Van de Perre in verbinding met Het Zeeuws Museum –

Onze school vindt de lessen in de klas op school belangrijk. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om lessen te volgen in andere inspirerende omgevingen. Hoe mooi is het dan om Beeldende Kunstlessen in Het Zeeuws Museum te mogen volgen?

WHHAM 4 is zo’n project en staat voor ‘Working Havo Hands At Museum 4’ is en wordt gevolgd door havo 4 leerlingen die het vak ‘Kunst Beeldend’ in hun vakkenpakket hebben. Deze leerlingen gaan 10 lesuur aan de slag in het Zeeuws Museum.

Ze gaan zich verdiepen in hun eigen praktijkonderzoek met als inspiratie de tentoonstelling Das Leben am Haverkamp. https://www.daslebenamhaverkamp.com

De ideeën van onze leerlingen werken zij uit in de werkplaats van het Zeeuws museum met als doel het werk daar ook ten toon te stellen. Een mooi voorbeeld van het leren in een andere inspirerende omgeving.

Dit project is een initiatief van Museumdocent Mireille Hentenaar (4e jaars student, docent beeldende vormgeving) in samenwerking met vrijwilligers van het museum en de vakdocent Hilde Zijderveld. We wensen de leerlingen veel succes! Als het project is afgerond zullen we u daar weer over informeren en kunt u ook deze tentoonstelling gaan bekijken.