Tto 4 wint Spinoza-scholierenwedstrijd 2018

Op vrijdag 23 november reizen de leerlingen van Tto 4 af naar Hilversum om een prijs op halen in het Instituut Beeld & Geluid. Een betaald retourtje per touringcar en daarnaast tussen 12.00 en 15.00 uur een Meet & Greet én lunch met de bekende Franse politicoloog-filosoof Dominique Moïsi, voor elke leerling een (gesigneerd) exemplaar van diens laatste boek en een bezoek aan het bijzondere gebouw van het instituut Beeld & Geluid!

How come? Als opdracht in het vak Godsdienst/Levensbeschouwing hebben leerlingen van Tto 4 meegedaan aan de Spinoza-scholierenwedstrijd 2018.

Deze wedstrijd van de Stichting Internationale Spinozaprijs (in samenwerking met Van Dijk Educatie en Boom Filosofie) heeft tot doel jongeren warm te maken voor ethiek en (internationale) samenleving en hangt samen met de onderscheiding die de Spinozastichting iedere twee jaar toekent aan een internationaal vermaard wetenschapper die zich met dit thema bezighoudt. Dit jaar valt die eer toe aan Moïsi, onder meer bekend van zijn boek ‘Geopolitics of Emotions’, tijdens een lezing aan de Radboud-universiteit in Nijmegen. *

De leerlingen moesten een prikkelende vraag bedenken voor Moïsi en deze verwerken in een Engelstalig filmpje. Die filmpjes zijn vervolgens opgestuurd aan de jury en één daarvan is tot winnend filmpje verkozen (samen met nog vier filmpjes uit andere klassen in den lande). De vragen hadden betrekking hebben op ‘Game of Thrones’, een hoofdstuk uit Moïsi’s nieuwste boek ‘La géopolitique des séries. Ou le triomphe de la peur’.

De Nederlandse vertaling ligt vanaf de 23 november in de boekhandels ÉN in de rugzakken van de tto4-leerlingen (en begeleidend docenten) op de terugweg naar Middelburg…

*https://www.boomfilosofie.nl/actueel-item/80-2163_Lezing-Dominique-Moisi-bij-Radboud-Reflects

Bekijk hier de foto's!