De Havo-coachklas

Als het nog niet helemaal duidelijk is wat het beste bij je past, mavo of havo, kies dan voor de havo-coachklas. Je krijgt les op havo-niveau en deze brugklas biedt jou de mogelijkheid om rustig te ontdekken waar jij het beste op je plek bent. Daarbij krijg je extra ondersteuning. Wordt het mavo? Dan blijf je gewoon in hetzelfde gebouw.

De Havo-klas

Havo is voor jou de goede richting als je creatief, actief en sociaal bent, maar ook graag wilt weten hoe alles werkt en in elkaar zit. Op havo leggen we een hele goede theoretische basis bij een breed vakkenpakket. Daarnaast besteden we door middel van projecten en Talent Specials veel aandacht aan de praktische invulling van je opgedane kennis. Hoe kun je nu of later je kennis toepassen in de praktijk? Dit doen we door activerende werkvormen, samenwerkingsopdrachten en praktijkgerichte projecten, waarbij we de buitenwereld binnen school halen. Er is vanaf klas 2 steeds meer aandacht voor je loopbaan-oriëntatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je profielkeuze in de bovenbouw. In de bovenbouw kun je kiezen uit alle mogelijke vakken. Je zult ook steeds meer betrokken worden bij je eigen leerproces. Dit alles maakt dat je goed voorbereid wordt op een overstap naar het hbo of het vwo.

In deze klas wordt het onderwijs op havo-niveau gegeven. Voor een leerling met een gemengd advies (h/v), is dit een ideale start om rustig te beginnen en wellicht later door te stromen naar het vwo. Voor een leerling die wat meer uitdaging nodig heeft, voldoende zelfvertrouwen én de zin om het te gaan doen is wellicht een start in de atheneumklas logischer.

En wie weet, als het allemaal erg gemakkelijk gaat in klas 1 en je resultaten zijn bovengemiddeld, dan is misschien de overstap naar atheneum-2 voor jou de beste stap.